Instagram Reels Boyutu Nedir ?

Tarih: 19 Eylül 2023
intro illistration picture
Instagram Reels Boyutu Nedir ?

Instagram'da içeriklerin net görsele sahip olmasını sağlamak için paylaşım boyutunun önemi büyüktür. Bugün sizlere Story, Reels ve IGTV paylaşımlarında en doğru boyutu nasıl seçebileceğinizi anlatacağız.

Instagram Paylaşım Boyutu Neden Önemli?

Instagram’da, her bir paylaşım için dikkat edilmesi gereken özellikler ve görsel ebatlar bulunmaktadır. Başarılı bir hesaba sahip olmak ve hedef kitlenizi çekmek adına, paylaşımlarınız için en doğru görsel ebatlarını ayarlamanız gerekmektedir. Profesyonel paylaşımlara imza atarak, kitlelerinize ulaşabilir ve markanızın tanınırlığını arttırabilirsiniz.

Instagram Görsel Boyutlar Uyumlu Olmadığında Ne Olur?

Instagram'da paylaşım yaparken, standart ölçülere göre otomatik olarak düzenlenen görsel boyutlarından dolayı netlik kaybı yaşanabilir. Bunun nedeni, çok küçük ya da büyük boyutlarda tasarımların yapılmasıdır.

İçerik üreticilerinin hedeflediği net ve kaliteli bir görüntü elde etmek için, öncelikle görselin ölçülerini doğru ayarlaması gerekmektedir. Görselin çok küçük ya da büyük olmasından kaynaklanan bulanık görüntülerin önüne geçmek için, özel tasarımların doğru ölçülere göre hazırlanması gerekiyor.

Takipçilerinizin rahatsız olmaması için, en güzel paylaşımların bile bulanık bir görünüme bürünmemesini sağlamayı asla unutmayın.

Instagram Paylaşımında Hangi Boyutlar Kullanılır?

Instagram'da paylaşımlarınızı 3 farklı boyutta yayınlamak önemlidir. En popüler boyut, kullanıcılar tarafından kare olarak kullanılan 1080x1080'dir. Ancak, postunuzu dik olarak paylaşıyorsanız, ideal boyut 1080x1350'dir.

Instagram Paylaşım Boyutları:

  • Yatay Görsel 1080x608px
  • Dikey Görsel 1080x1920px
  • Kare Görsel 1080x1080px

1080x608 ölçüleri ideal paylaşım boyutlarını temsil ediyor. Akıllı cihazların kullanımında yatay paylaşımların daha iyi sonuçlar verdiğini göz önünde bulundurursak, cihazdan paylaşım yaparken yatay formatın kullanılmasıgerekiyor. Yatay paylaşımların daha etkili olduğu akıllı cihazlarda özellikle dikkat edilmesi gereken bir konu.

Instagram Carousel Paylaşım Boyutları

Instagram, artık 10 fotoğraf veya video paylaşımına izin veren yeni özellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak, paylaşımlarda her türlü formattan görselin aynı paylaşımda yer alması sıklıkla sorun yaratıyor. İlk görsele göre, Instagram otomatik olarak görsel boyutunu ayarlar.

Bu nedenle, yatay, dikey veya kare fotoğrafların aynı paylaşımda bir arada olması, net bir görünüm elde etmenize engel olabilir. Bu nedenle, bilinen kaydırmalı postların birçok sıkıntı çıkarması da bu nedenden kaynaklanmaktadır.

Instagram Hikâyesinde En Uygun Paylaşım Boyutu

Instagram hikâyeleri, en çok kullanılan paylaşım alanları arasında yer alıyor. Ancak, paylaşımların ebatlarının yanlış tanımlanması sonucunda birçok paylaşım kısmen veya hiç görüntülenmiyor. Tam ekran olarak paylaşım yapılacaksa, ebat 1080x1920px olmalıdır. Bu sayede, Instagram hikâyeleriniz herkes tarafından daha iyi görüntülenebilir.

Instagram Reels Boyutları

Instagram Reels, Tiktok uygulamasından esinlenerek tasarlanan ve Instagram özellikleri arasında yer alan bir özelliktir. Paylaşım yapmak için kullanıcılar, hikâyelerinde özel boyutlarda videolar oluşturabilirler. Instagram Reels boyutları, 9:16 ekran oranında olup, videoların genişliği 1080px ve yüksekliği 1920px olarak ayarlanmıştır.

Instagram IGTV Boyutları

Instagram'da üstün içerik üreticisi olmak için, IGTV boyutu da görüntülenme sayısı adına önem arz ediyor. Yatay veya dikey formatın kullanılabildiği IGTV için, seçeceğiniz kapak fotoğrafının 420x654px boyutunda olması gerekiyor. Paylaşımlarınızın net ve yüksek çözünürlükte olması, takipçilerinizi memnun edecek ve göz zevkini bozmayacaktır.

3 Dakika Önce